Een motor verkopen: waar doe je dat en waar moet je op letten?

Het kan zomaar gebeuren: je hebt een mooi voertuig (een auto, camper of motor) staan en je besluit: het is goed geweest, ik wil wat anders. Dan wordt het tijd voor actie. Eén van de opties die je dan hebt is het voertuig verkopen. Afhankelijk van wat je wil verkopen heb je enorm veel opties, velen daarvan online. Stel je nou eens voor dat je je motor verkopen wilt. Hoe werkt dat dan? Waar moet je op letten? Deze blog geeft antwoord op die vragen en helpt je bij het behalen van een succesvolle verkoop.

De verkoopplek kiezen

Het eerste wat je moet doen is een geschikte verkoopplek vinden. Er zijn er een hoop, dus kiezen kan lastig zijn. Als je een dealer kiest krijg je minder geld (de dealer wil ook wat), maar je hebt wel meer zekerheid. Mocht je kiezen voor een online optie, dan zijn er ook veel factoren om in het achterhoofd te houden want elke website biedt wat anders. OSW, waar je je motor snel kunt aanmelden, garandeert bijvoorbeeld een bod binnen 24 uur. Je kunt er ook voor kiezen om je motor op meerdere plekken aan te bieden. Dat maakt je verkoopkansen hoger, maar is uiteraard wel een stukje meer werk.

En dan?

Dan is het tijd om de advertentie online te zetten! Van tevoren heb je dan al foto’s gemaakt. Er zijn een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het maken van foto’s. Zo is het handig om minimaal drie foto’s te hebben waarop de motor helemaal te zien is, het liefst vanuit rechtsvoor, linksachter en de zijkant. Een andere foto heeft idealiter een mooie achtergrond, bijvoorbeeld een bos. Dan kun je nog een paar ingezoomde foto’s maken van details waar je de nadruk op wil leggen. Ook is het wel zo eerlijk om eventuele schade te fotograferen. Het is dan tijd om de advertentie online te plaatsen. De meeste websites leiden je gemakkelijk door het hele proces heen, maar er zijn toch een aantal dingen waar je op moet letten. Mocht je advertentie een titel hebben, zet dan de cruciale informatie daarin. Hierbij kun je denken aan merk en model. Ook vul je een prijs in. Hierbij is het belangrijk om van tevoren op onderzoek uit te gaan en te kijken wat prijzen zijn voor vergelijkbare motoren en dat je onder de prijs van de dealer gaat zitten. Op die manier zorg je ervoor dat het voordelig is voor iemand om bij jou te kopen!

ontdek

Gerelateerde blogs