Uitgaan in Antwerpen

Geplaatst door

Naast shoppen is ook het uitgaansleven in Antwerpen een belangrijke reden om deze boeiende stad te bezoeken. Al eeuwen komen mensen naar Antwerpen. Vroeger bezochten vooral zeelieden de stad voor drank en, wat dacht je, vrouwen. Nu verkennen vooral Nederlanders het Antwerpse nachtleven. Clubs, restaurants, bars en bioscopen wachten op gasten voor een aangename vakantie of weekendje weg in Antwerpen.

Bars in Antwerpen

Antwerpen telt honderden bars. Je vindt er dus altijd wel een die bij je past. Aanbiedingen variëren van klassieke bruine kroegen tot de meest trendy bars. Bruine bars vind je vooral in het stadscentrum en in de buitenwijken. Een bezoek aan een Antwerpse bar maak deel uit van je bezoek aan deze havenstad. Met Antwerpenaars raak je vlug in gesprek. Zo leer je de stad en zijn boeiendste plekjes zeker beter kennen. Gaat je voorkeur naar hippe bars? Die vind je zeker op het Eilandje en Het Zuid en nu ook meer en meer op de Keyserlei.

Cocktailbars in Antwerpen

De voorbije jaren nam het aantal kwalitatieve cocktailbars sterk toe. Trekpleisters zijn ongetwijfeld Cocktails at Nine met meesterlijk bereide cocktails, gevestigd aan de Lijnwaadmarkt. Als je van typische absintbars houdt moet je zeker naar Brasserie Appelmans. Niet alleen voor deze groene drankjes maar evengoed voor alle soorten cocktails gaande van de meest klassieke tot zelf ontworpen cocktails.

Bocadero

Deze populaire bar aan de Waagnatie verandert elke zomer in een heuse beachbar die ondertussen is uitgegroeid tot een echt begrip in Antwerpen.

Legendarische clubs zoals de Zillion, Funk You en Ambassador sloten al lang de deuren. CaféLocal en de Phantom Antwerp-club op wandelafstand van het MAS kwamen in de plaats.

Feestcafés

Nederlanders zijn echte feestneuzen en dus altijd wel op zoek naar een sfeervol feestcafé. Dat brengt hen ongetwijfeld naar het historische stadscentrum aan de Kaasrui, de Lijnwaadmarkt en de Torfbrug. Een populaire buurt, vooral bij jongeren en bij de vele Belgen en Nederlanders die hier uitbundig en tot in de vroege uurtjes hun vrijgezellenfeesten komen vieren.

Rosse buurt

En van daar is het slechts een kleine stap naar de Antwerpse rosse buurt aan de volledig verkeersvrije Verversrui. Voor stripclubs moet je wat verder, die vind je vooral in de typisch Antwerpse stationsbuurt.

Verslaving

Ben je verslaafd aan drugs en vooral aan cocaïne? Wees dan bij een bezoek aan Antwerpen constant op je hoede. Drugs zijn in de Antwerpse uitgaansbuurt overal aanwezig. Vergeet niet dat je nooit in je eentje van van cocaïne af raakt. Laat je daarom bijstaan en zoek een doeltreffende cocaine behandeling.

Geef een reactie