Zo kies je gegarandeerd de juiste traplift voor jouw woning!

Wanneer je om welke reden dan ook niet goed ter been bent, kan het zijn dat je tegen bepaalde hindernissen in je huis aanloopt. Het kan zijn dat je moeite hebt met de drempels in je woning of dat je de trap niet meer op een veilige manier kunt betreden. Gelukkig zijn er voor de meeste hindernissen oplossingen te bedenken. Zo kun je langer zelfstandig blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving! Heb jij moeite met het betreden van je trap? In deze blogpost krijg je allerlei handige informatie over de aanschaf van een traplift.

Wanneer overweeg je een traplift?

Trapliften bieden de ideale uitkomst voor mensen die moeite hebben met traplopen. Misschien kost het teveel inspanning of levert het bijvoorbeeld gevaarlijke situaties op omdat je evenwicht niet meer zo goed is. Allemaal redenen om de aanschaf van een huislift te overwegen! Er zijn allerlei verschillende doelgroepen die gebruik maken van dit handige hulpmiddel. Denk aan oudere mensen, mensen met een ziekte of aandoening en mensen met een handicap. Een traplift geeft je wat meer vrijheid in het kunnen betreden van je huis. Zo kun je weer gebruik maken van alle kamers op de bovenverdieping, bijvoorbeeld. En laat dit nu nét de plek zijn waar de slaapkamer en badkamer zich vaak bevinden.

Natuurlijk kun je ook overwegen om te verhuizen en voor een bungalow woning te gaan. Maar veel mensen hechten veel waarde aan het huis waar ze al langere tijd in wonen en de omgeving waar ze zich vertrouwt en veilig in voelen. Zeker voor oudere mensen met beginnende dementie kan blijven wonen in hun eigen omgeving veel goeds doen. Wanneer ze abrupt worden overgeplaatst naar een nieuwe omgeving, zie je vaak dat dementie klachten verergeren. Ook kunnen mensen last krijgen van somberheid.

Waar let je op bij de aanschaf

Wanneer je eruit bent of je een traplift gaat aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is de vorm van je trap zeer belangrijk. Dit bepaalt dan ook de vorm van de rails van je traplift. Wanneer je een rechte trap hebt, kun je kiezen uit een ruim assortiment aan liften. Loopt jouw trap in een bocht, dan is het belangrijk om de rails precies op maat te laten maken. Hier komen vaak wat extra kosten bij kijken. De traplift prijzen kunnen best oplopen. Voor sommige mensen is het daarom een toegankelijkere optie om te kijken naar een tweedehands exemplaar. Ook kun je op de website van je gemeente kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. 

ontdek

Gerelateerde blogs